Startlijst Nintendo Switch

Welkom op de Nintendo Switch Startlijst. Deze pagina gaat in zijn geheel over de Nintendo Switch die door Nintendo wereldwijd is uitgekomen op 3 maart 2017. Het systeem is een mix tussen een handheld en een home console. Nintendo maakt volgens eigen zeggen duidelijk dat de Switch in eerste instantie is gericht op thuisgebruik.

Tijdens de onthulling maakte Nintendo bekend dat een aantal grote computerspelontwikkelaars spellen voor de Switch gaan ontwikkelen. Dit zijn onder andere 505 Games, Activision, Atlus, Bethesda Softworks, Capcom, Codemasters, Electronic Arts, Konami, Sega, Square Enix, Take-Two Interactive, Ubisoft, en Warner Bros.

De Switch is een spelconsole die zowel in de huiskamer op een groot scherm gebruikt kan worden, maar ook als mobiele spelcomputer. Aan weerszijden van de Switch zitten Joy-Con-controllers die als losse joysticks gebruikt kunnen worden. Zo kan er ook met twee spelers gelijktijdig gespeeld worden. De Switch is voorzien van een HD-scherm, is regioslot-vrij, en maakt gebruik van spelcartridges. Deze spelcartridges zijn vergelijkbaar met het formaat dat wordt gebruikt voor de Nintendo DS, 2DS en 3DS.

Advertentie

Gerelateerde Startlijstjes

Nintendo Officieel

Aanrader

Informatie | Privacy | Contact deze pagina | Algemeen Contact | Website suggestie | Alle Startlijstjes